Uw business sturen op basis van cijfers

lbfinance

Nieuws

Een webwinkel starten? Let op de BTW!

Geschreven op 02 december 2016

Verkopen via het internet worden steeds populairder. Het starten van een webwinkel is tegenwoordig ook vrij eenvoudig. Maar let op, als jouw webwinkel erg succesvol blijkt kan je te maken krijgen met de BTW in het desbetreffende land waaraan je verkoopt.

Lees verderZZP'ers opgelet ! Handhaving wet DBA uitgesteld tot 1 januari 2018

Geschreven op 24 november 2016

Staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft bekend gemaakt dat de handhaving op de wet DBA wordt uitgesteld tot 1 januari 2018.

Lees verderBeschikt u al over een modelovereenkomst?

Geschreven op 04 november 2016

Sinds 1 mei 2016 is de VAR vervangen door de overeenkomsten volgens de nieuwe wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties). Als zzp’er en opdrachtgever moet je samen een modelovereenkomst opstellen.

Lees verderHeeft u al kerstpakketten geregeld?

Geschreven op 28 oktober 2016

De bijzondere regeling voor kerstpakketten is vervallen sinds de invoering van de WKR. Dit betekent dat over de waarde van de kerstpakketten een eindheffing van 80% betaald moet worden.

Lees verderDigitale deponeringsplicht: LB Finance is er klaar voor en helpt u graag!

Geschreven op 21 oktober 2016

Heeft u een B.V. of en N.V. dan bent u verplicht om uw jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Lees verderBijtelling privé gebruik auto: nog 1 keer profiteren van een verlaagd tarief

Geschreven op 17 oktober 2016

Overweegt u een auto op de zaak aan te schaffen of te leasen dan kan het wellicht nog voordelig zijn om dat in 2016 te doen.

Lees verderSPOOKFACTUREN, PAS OP!

Geschreven op 07 oktober 2016

Spookfacturen komen in veel verschillende soorten voor. Soms gaat het om kleine bedragen maar soms zit je ook aan een duur contract vast.

Lees verder12 BELANGRIJKE WIJZIGINGEN NAAR AANLEIDING VAN PRINSJESDAG 2016

Geschreven op 28 september 2016

Prinsjesdag 2016: Traditiegetrouw presenteert het kabinet op Prinsjesdag haar beleidsvoornemens en het belastingplan voor het komende jaar.

Lees verderWerkgevers binnenkort verlost van de werkgeversverklaring?

Geschreven op 23 september 2016

Een werknemer die een huis wilt kopen en die daarvoor een hypotheekaanvraag gaat indienen, heeft hiervoor een werkgeversverklaring nodig van zijn werkgever/bedrijf.

Lees verder3 voordelen van E-facturatie voor de ondernemer

Geschreven op 16 september 2016

Elektronisch factureren (e-facturatie) is het digitaal versturen en automatisch verwerken van facturen. De verwachting is dat dit in de nabije toekomst snel in omvang zal toenemen.

Lees verderNu alvast schenken?

Geschreven op 06 september 2016

Momenteel bestaat er een vrijstelling van € 25.449,- voor schenkingen aan kinderen tussen 18 en 40 jaar oud.

Lees verderOntvangt en verstuurt u de juiste facturen?

Geschreven op 31 augustus 2016

Bedrijven stellen iedere dag een groot aantal facturen op. Deze nota’s moeten allemaal voldoen aan bepaalde regels. Wanneer een factuur onvolledig is, mag de klant de in rekening gebrachte BTW niet aftrekken als voorbelasting. Dit geldt uiteraard ook vo

Lees verderVrijwilligersvergoeding onbelast?

Geschreven op 08 juni 2016

Vrijwilligers kunnen vergoedingen ontvangen voor de werkzaamheden die zij verrichten bij een vereniging of stichting, of te wel een organisatie of instelling die niet onderworpen is aan de vennootschapsbelasting.

Lees verderBijverdienen?

Geschreven op 31 mei 2016

Nu de examens erop zitten en de vakantieperiode eraan komt, gaat uw zoon of dochter misschien werken om wat bij te verdienen. Hoeveel mogen zij verdienen zonder dat dit ten koste gaat van de kinderbijslag?

Lees verderStudiekostenbeding

Geschreven op 20 mei 2016

“De werkgever stelt de werknemer in staat scholing te volgen die noodzakelijk is voor de uitoefening van zijn functie, en voor zover dat redelijkerwijs van hem kan worden verlangd, voor het voortzetten van de arbeidsovereenkomst indien de functie van de

Lees verderAdministratie bewaren?

Geschreven op 15 april 2016

De administratie van een onderneming moet zeven jaar worden bewaard. Dit jaar kunt u dus de administratie over 2008, en alle voorgaande jaren, weg doen. Er is echter een uitzondering:

Lees verderOp dienstreis

Geschreven op 08 april 2016

Wanneer werknemers voor het bedrijf moeten reizen, zullen zij daarbij kosten maken voor bijvoorbeeld maaltijden of zelfs een overnachting. Deze kosten mag u als werkgever onbelast vergoeden tot maximaal onderstaande bedragen.

Lees verderGeschenken in de vrije ruimte?

Geschreven op 16 maart 2016

Wanneer u uw werknemers wilt bedanken voor hun inzet, of een cadeau wilt geven bij een dienstjubileum of afscheid, wilt u de werknemers uiteraard niet laten opdraaien voor de fiscale kosten van een geschenk. Hoe gaat u hiermee om in de werkkostenregeling?

Lees verderAuto van de zaak in 2016

Geschreven op 23 februari 2016

In het Belastingplan 2016 staan de fiscale aspecten van een auto van de zaak benoemd. Er is een aantal nieuwe bijtelling categorieën vastgesteld voor 2016.

Lees verderVaste kostenvergoeding?

Geschreven op 15 februari 2016

Is het onder de werkkostenregeling nog mogelijk een vaste kostenvergoeding te verstrekken aan de DGA of ander personeel?

Lees verderBelastingdienst gaat digitaal

Geschreven op 23 november 2015

De Eerste Kamer is onlangs akkoord gegaan met de ‘Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst’. De Belastingdienst wil binnenkort zoveel mogelijk digitaal gaan afhandelen. De invoering hiervan zal geleidelijk gebeuren.

Lees verderVAR 2015 blijft geldig tot 1 april 2016

Geschreven op 06 november 2015

De VAR (Verklaring arbeidsrelatie) gaat verdwijnen. Voor 2016 kan daarom geen nieuwe VAR meer worden aangevraagd.

Lees verderAccountant overbodig?

Geschreven op 25 september 2015

Met algemene stemmen is in de Tweede Kamer het wetsvoorstel aangenomen dat de verhoging van de grenzen voor een verplichte accountantscontrole van de jaarcijfers regelt.

Lees verderPrinsjesdag 2015

Geschreven op 17 september 2015

De regering heeft haar plannen voor de komende jaren middels de troonrede op Prinsjesdag bekend gemaakt en daarbij het belastingplan 2016 gepresenteerd. Kern van de plannen is een lastenverlichting van vijf miljard euro.

Lees verder