Uw business sturen op basis van cijfers

Nieuws

Factuur niet betaald? Vraag tijdig de BTW terug!

Geschreven op 02 Feb 2018

Vanaf 1 januari 2018 is de BTW-wetgeving op het gebied van teruggave van de BTW op niet betaalde facturen gewijzigd. U kunt deze nu eerder terugvragen!

Lees verderSamenwerking gezocht

Geschreven op 09 Dec 2017

Wij willen graag met je samenwerken. Zonder beperkingen van tijd of plaats. Met de cloud applicatie eAccounting van Visma doen we samen jouw administratie. Jij doet de zaken die je zelf wilt en kunt doen en wij pakken de rest op.

Lees verderVergoeding freelancer digitaal aanmelden

Geschreven op 01 Dec 2017

Wanneer u gebruik maakt van freelancers die niet in (fictieve) dienstbetrekking zijn en ook geen ondernemer zijn, moet u aan de belastingdienst doorgeven welke bedragen u aan die krachten heeft uitbetaald.

Lees verderDe investeringsaftrek al optimaal benut?

Geschreven op 24 Nov 2017

Heeft u de investeringsaftrek al optimaal benut? Als u als ondernemer investeert heeft u mogelijk recht op een extra aftrekpost. Er bestaan een aantal investeringsregelingen zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), de Energie investeringsaftrek (EIA) en de Milieu investeringsaftrek (MIA). U heeft nog een maand om de mogelijke aftrek te realiseren!

Lees verder5 tips om boetes te voorkomen bij aangifte intracommunautaire transacties

Geschreven op 17 Nov 2017

Als uw onderneming zaken doet met buitenlandse bedrijven heeft u vast wel eens een brief van het Central Liaison Office (CLO) ontvangen waarin u wordt verzocht om uw aangifte intracommunautaire transacties te verbeteren. Indien u geen correctie doorvoert, loopt u risico op een boete. Wij hebben enige tips ter voorkoming op een rijtje gezet.

Lees verderHerkwalificatie LB Finance door het NOAB

Geschreven op 10 Nov 2017

LB Finance is lid van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB). Recentelijk vond in het kader van dit lidmaatschap een herkwalificatie plaats op ons kantoor. Deze week ontvingen wij de positieve uitslag van deze toetsing.

Lees verderAlvast kosten besparen op uw R&D uitgaven 2018

Geschreven op 03 Nov 2017

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk geeft u de mogelijkheid om de kosten die u maakt voor innovatie te verlagen. Zowel loonkosten als andere kosten die u maakt uit hoofde van R&D komen voor de verlaging in aanmerking.

Lees verderBeloon uw partner

Geschreven op 27 Okt 2017

Werkt uw partner mee in de onderneming dan zijn er een aantal mogelijkheden om hem of haar op een fiscaal gunstige wijze te belonen.

Lees verderRegel je pensioen in eigen beheer nu!

Geschreven op 23 Okt 2017

U heeft nog tot 31 december dit jaar de tijd om gebruik te maken van de fiscale korting van 34,5 % op de belastingheffing van de afkoop van uw pensioen in eigen beheer. Maar ook als u hier geen gebruik van maakt is het raadzaam om uw pensioen in eigen beheer voor 31 december om te zetten.

Lees verderAanpassing regelgeving zzp’ers (wet DBA)

Geschreven op 13 Okt 2017

Het aanstaande kabinet Rutte III heeft haar plannen voor de arbeidsmarkt bekend gemaakt. Daarin staat dat het kabinet de positie van zzp’ers wil verbeteren.

Lees verderPrinsjesdag: De belangrijkste wijzigingen voor 2018 op een rij.

Geschreven op 29 Sept 2017

Afgelopen Prinsjesdag had geen aardverschuivingen tot gevolg, omdat het demissionair kabinet geen beleidswijzigingen doorvoert. Het Belastingplan 2018 borduurt derhalve voort op het reeds ingezette beleid, aangevuld met wat reparatiewetgeving.

Lees verderEen webwinkel starten? Let op de BTW!

Geschreven op 02 Dec 2016

Verkopen via het internet worden steeds populairder. Het starten van een webwinkel is tegenwoordig ook vrij eenvoudig. Maar let op, als jouw webwinkel erg succesvol blijkt kan je te maken krijgen met de BTW in het desbetreffende land waaraan je verkoopt.

Lees verderDigitale deponeringsplicht: LB Finance is er klaar voor en helpt u graag!

Geschreven op 21 Okt 2016

Heeft u een B.V. of en N.V. dan bent u verplicht om uw jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel.

Lees verderSPOOKFACTUREN, PAS OP!

Geschreven op 07 Okt 2016

Spookfacturen komen in veel verschillende soorten voor. Soms gaat het om kleine bedragen maar soms zit je ook aan een duur contract vast.

Lees verder3 voordelen van E-facturatie voor de ondernemer

Geschreven op 16 Sept 2016

Elektronisch factureren (e-facturatie) is het digitaal versturen en automatisch verwerken van facturen. De verwachting is dat dit in de nabije toekomst snel in omvang zal toenemen.

Lees verderVrijwilligersvergoeding onbelast?

Geschreven op 08 Jun 2016

Vrijwilligers kunnen vergoedingen ontvangen voor de werkzaamheden die zij verrichten bij een vereniging of stichting, of te wel een organisatie of instelling die niet onderworpen is aan de vennootschapsbelasting.

Lees verderAdministratie bewaren?

Geschreven op 15 Apr 2016

De administratie van een onderneming moet zeven jaar worden bewaard. Dit jaar kunt u dus de administratie over 2008, en alle voorgaande jaren, weg doen. Er is echter een uitzondering:

Lees verderFactuur niet betaald? Vraag tijdig de BTW terug!

Geschreven op 02 Feb 2018

Vanaf 1 januari 2018 is de BTW-wetgeving op het gebied van teruggave van de BTW op niet betaalde facturen gewijzigd. U kunt deze nu eerder terugvragen!

Lees verder

Samenwerking gezocht

Geschreven op 09 Dec 2017

Wij willen graag met je samenwerken. Zonder beperkingen van tijd of plaats. Met de cloud applicatie eAccounting van Visma doen we samen jouw administratie. Jij doet de zaken die je zelf wilt en kunt doen en wij pakken de rest op.

Lees verder