Uw business sturen op basis van cijfers

Alvast kosten besparen op uw R&D uitgaven 2018

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk geeft u de mogelijkheid om de kosten die u maakt voor innovatie te verlagen. Zowel loonkosten als andere kosten die u maakt uit hoofde van R&D komen voor de verlaging in aanmerking. De verlaging van de kosten vindt plaats via de loonaangifte. De WBSO subsidie wordt bij uw aangifte in mindering gebracht op de af te dragen loonheffing. Ook als zelfstandige kunt u gebruik maken van deze wet middels een vaste aftrek. Voor starters geldt nog een aanvullende aftrek.

Er zijn twee soorten projecten waarvoor u een aanvraag kunt indienen. Dit zijn:

1) ontwikkeling van technisch nieuwe (of onderdelen van):

- fysieke producten;

- fysieke productieprocessen; of

- programmatuur.

2) technisch-wetenschappelijk onderzoek.

De aanvragen WBSO voor 2018 kunnen online worden aangevraagd. De aanvraag voor bedrijven moeten uiterlijk 30 november 2017 ingediend zijn. Zelfstandigen hebben iets langer de tijd namelijk tot en met 31 december 2017.

In onderstaande links treft u meer informatie aan:

https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/wbso/aanvraaginformatie

'Handleiding WBSO 2018'.

 

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder