Uw business sturen op basis van cijfers

Beloon uw partner

Zo is er voor de IB-ondernemer de keuze voor meewerkaftrek of het betalen van een partnervergoeding .

De IB-ondernemer krijgt door middel van de meewerkaftrek een extra aftrekpost waardoor er minder inkomstenbelasting is verschuldigd. Uw fiscale partner werkt daartoe ten minste 525 uur mee in de onderneming zonder vergoeding. (Of de arbeidsvergoeding die u hiervoor betaalt is minder dan € 5.000.) Hoe hoger het aantal meewerkuren hoe hoger de meewerkaftrek is. Uiteraard dient u de meewerkuren aannemelijk te kunnen maken.

In geval van een partnervergoeding betaalt u daadwerkelijk een reële vergoeding aan uw partner van meer dan € 5.000 per jaar. Deze vergoeding komt in mindering op de winst waardoor u minder belasting betaald. De betaalde vergoeding wordt belast bij de partner maar indien deze minder of geen inkomsten heeft wordt dit tegen een lager belastingtarief belast. Hierdoor kan per saldo een belastingbesparing  worden gerealiseerd.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder