Uw business sturen op basis van cijfers

Vergoeding freelancer digitaal aanmelden

Wanneer u gebruik maakt van freelancers die niet in (fictieve) dienstbetrekking zijn en ook geen ondernemer zijn, moet u aan de belastingdienst doorgeven welke bedragen u aan die krachten heeft uitbetaald.

Deze IB47-melding kon u tot voorheen doen door een formulier met de benodigde gegevens naar de belastingdienst te sturen. Met ingang van 1 januari 2018 moet deze melding altijd digitaal gebeuren.

Ondernemers die hiermee te maken hebben moeten zich bij de belastingdienst aanmelden voor het doorgeven van de uitbetaalde bedragen aan derden. Aanmelden kan door het sturen van een email naar de belastingdienst (gegevensuitwisseling@belastingdienst.nl) met vermelding van het adres en telefoonnummer van uw onderneming.

De belastingdienst neemt vervolgens contact met u op voor uitleg over de wijze waarop de gegevens digitaal aangeleverd moeten worden.

U dient dit voor 1 februari, na het jaar waarin is uitbetaald, te regelen. De eerste digitale verwerking vind dus plaats over kalenderjaar 2017 met als deadline 1 februari 2018.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder