Uw business sturen op basis van cijfers

7. Lagere loonkosten voor een werknemer met een laag inkomen

Het kabinet is voornemens  om ouderen en mensen met een arbeidsbeperking meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. Daarnaast worden de loonkosten van een werknemer met een laag inkomen verlaagd. Het lage-inkomensvoordeel (LIV) maakt het goedkoper om medewerkers met een inkomen tot 120% van het minimumloon in dienst te houden. Met deze financiële bijdrage blijven de loonkosten laag zonder dat de medewerker in salaris achteruit gaat.

Voor ouderen en mensen met een arbeidsbeperking worden de kansen op de arbeidsmarkt vergroot door nieuwe premiekortingen die gaan gelden. Het lage-inkomensvoordeel gaat naar alle waarschijnlijk in 2017 worden ingevoerd. De overige loonkosten voordelen zullen naar verwachting in 2018 worden ingevoerd.

Terug naar het artikel

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder