Uw business sturen op basis van cijfers

Subsidie voor R&D eenvoudiger

Met ingang van 1 januari 2016 wordt de Research & Developmentaftrek (RDA) afgeschaft en geïntegreerd in de WBSO (Wet bevordering Speur en ontwikkelingswerk). De regeling wordt daardoor eenvoudiger en ook ondernemingen die geen vennootschapsbelasting verschuldigd zijn kunnen daardoor van de voordelen genieten. De huidige RDA leidt bij toepassing tot een lagere heffing aan vennootschapsbelasting terwijl de WBSO een afdrachtvermindering in de loonheffing, en dus lagere loonkosten, oplevert.

Voor de eerste 350.000 euro aan S&O-kosten (loon- en overige kosten en uitgaven) zal het voordeel 32 procent bedragen (40 procent voor starters). Voor S&O-kosten boven de 350.000 euro bedraagt het voordeel 16 procent. Het huidige plafond vervalt daarbij.

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder