Uw business sturen op basis van cijfers

Subsidie voor R&D eenvoudiger

Met ingang van 1 januari 2016 wordt de Research & Developmentaftrek (RDA) afgeschaft en geïntegreerd in de WBSO (Wet bevordering Speur en ontwikkelingswerk). De regeling wordt daardoor eenvoudiger en ook ondernemingen die geen vennootschapsbelasting verschuldigd zijn kunnen daardoor van de voordelen genieten. De huidige RDA leidt bij toepassing tot een lagere heffing aan vennootschapsbelasting terwijl de WBSO een afdrachtvermindering in de loonheffing, en dus lagere loonkosten, oplevert.

Voor de eerste 350.000 euro aan S&O-kosten (loon- en overige kosten en uitgaven) zal het voordeel 32 procent bedragen (40 procent voor starters). Voor S&O-kosten boven de 350.000 euro bedraagt het voordeel 16 procent. Het huidige plafond vervalt daarbij.

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder