Uw business sturen op basis van cijfers

De kleine letters van BTW aangifte doen als zzp’er

Een vervelende en tijdrovende klus: de BTW aangifte. Alle ondernemers zullen uiteindelijk moeten toegeven aan het fenomeen waar iedereen in de zakenwereld zo tegen op ziet. De een heeft hier alleen meer tijd en middelen voor dan de ander. Zo is een zpp’er vaak op zichzelf aangewezen, terwijl binnen een groter bedrijf de taken soms worden verdeeld. Kennis staat in dit soort situaties vaak gelijk aan macht. Er zitten namelijk veel regels vast aan de BTW aangifte die voor forse boetes kunnen zorgen wanneer ze niet nageleefd worden.  Ook kent niet iedereen alle kleine lettertjes van de aangifte en hierdoor kan een ondernemer onbewust voordelen of extraatjes mislopen. Daarom kiezen steeds meer zzp’ers ervoor om een gecertificeerde professional in te schakelen om hen te ondersteunen bij dit soort zaken.

Wat kan LB Finance voor u betekenen?

Of u uw aangiftes nu maandelijks, per kwartaal of jaarlijks doet, het is en blijft een stressvol moment. Zo is het belangrijk om de administratie volledig op orde te hebben voordat u met de aangifte start. Voor veel ondernemers betekent dit op het laatste moment nog even snel de laatste stukken verwerken en verzamelen. Dit kan veel chaos met zich meebrengen wat alleen maar voor extra stress en hoofdpijn zorgt. In deze situatie kunnen wij helpen door de administratie en bijkomende aangiftes uit handen te geven. Onze experts hebben de ervaring en geleerde kennis om de administratieve kant van uw bedrijf met gemak over te nemen.

Kosten voor het uitbesteden van de BTW aangifte

Doordat iedere organisatie anders is, is voor iedere organisatie ook het kostenplaatje anders. Bovendien liggen de kosten ook aan de omvang van de administratieve taken die worden uitbesteed aan onze professionals. Wel geven wij vaak aan onze klanten mee dat het hen vaak meer tijd oplevert dan dat het kost. Doordat zij zich immers niet meer bezig hoeven te houden met deze taken, kunnen zij zich meer focussen op waar ze goed in zijn. Wij ontnemen u daarnaast ook het risico van eventuele naheffingen en boetes. Wel spreken wij uiteraard van tevoren een vaste prijs met u af. Hierdoor voorkomen we onduidelijkheden en eventuele miscommunicaties over de kosten.

Extra informatie over de BTW aangifte voor zzp

Heeft u vragen over de aangifte, onze werkwijze of overige zaken? Neem dan vooral contact met ons. Wij helpen u verder en denken graag met u mee. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen om kennis te maken en dan kunnen we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder