Uw business sturen op basis van cijfers

30% Regeling ingekort!

Als u buitenlandse werknemers in dienst heeft of neemt kunt u, onder bepaalde voorwaarden, voor deze werknemers de zogenaamde 30% regeling aanvragen. Dit betreft een regeling ter stimulering om kennis vanuit het buitenland naar Nederland te halen. Buitenlandse werknemers kunnen nu gedurende acht jaar lang gebruik maken van deze 30% regeling, waarbij zij over maximaal 30% van hun loon geen belasting behoeven te betalen. De werkgever heeft zelf geen belastingvoordeel, alleen de werknemer. De fiscus heeft het stellig voornemen om per 1 januari 2019 deze termijn terug te brengen van acht naar vijf jaar. De reden hiervoor zou zijn dat er meer aansluiting wordt gezocht bij omringende landen en dat uit onderzoek zou zijn gebleken dat slechts 20% van de gebruikers de regeling langer dan vijf jaar toepast.

Bijzonder aan deze wijziging is dat deze inkorting ook geldt voor reeds bestaande regelingen! Heeft u buitenlandse werknemers in dienst met een 30% regeling, dan wordt dus de einddatum van de lopende beschikking vervroegd met drie jaar. Heeft uw buitenlandse werknemer een 30% regeling die per 1 januari 2019 al minimaal vijf jaar loopt, dan vervalt de regeling direct met ingang van 1 januari 2019.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder