Uw business sturen op basis van cijfers

5 tips om een hack te voorkomen

Niet alleen banken hebben te maken met cyberaanvallen, ook het MKB is het doelwit van kwaadwillende hackers. Met deze 5 tips maakt u het hackers een stuk lastiger.

Cyberdreigingen zoals een hackaanval zijn aan de orde van de dag. Op iedere afdeling kan hierdoor een datalek ontstaan, ook op de financiële afdeling. De gevolgen van een dergelijk lek kunnen enorm zijn voor een onderneming. Imagoschade of het verlies van concurrentiegevoelige informatie kan grote schade toe brengen. Maatregelen zijn vaak eenvoudiger dan u denkt. Werk het onderstaande to-do-lijstje daarom regelmatig af en verhoog uw veiligheid!

 

  1. Uniformeer computersystemen
  2. Update systemen altijd
  3. Segmenteer en scherm af
  4. Licht uw personeel voor
  5. Monitor uw systemen en test de beveilging daarvan

 

Terug naar overzicht

Transitievergoeding betaald? Wellicht heeft u recht op compensatie!

Geschreven op 30 Nov 2018

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om werkgevers te compenseren voor een betaalde transitievergoeding bij ontslag na langdurige arbeidsongeschiktheid. Compensatie kan waarschijnlijk pas worden aangevraagd per 1 april 2020, echter wel met terugwerkende kracht naar 1 juli 2015!

Lees verder

loon bij ziekte

Geschreven op 07 Nov 2018

Vervelend als een werknemer ziek wordt. In de eerste plaats voor de werknemer maar ook voor u als werkgever heeft dat consequenties. Niet alleen moet het werk worden opgevangen maar u wordt ook geconfronteerd met een loondoorbetalingsplicht en kosten voor re-integratie. Hoe zit het ook al weer met het doorbetalen van loon bij ziekte?

Lees verder