Uw business sturen op basis van cijfers

Banken verlenen uitstel voor aflossings- verplichtingen

De Rabobank, ABN AMRO bank, ING bank, Volksbank en Triodos bank hebben gezamenlijk besloten om ondernemers met een lening beneden de 2,5 miljoen euro uitstel van betaling te verlenen voor de rente- en aflossingsverplichtingen. 

Dit uitstel kan worden aangevraagd voor een periode van maximaal 6 maanden. Naast de overheidsmaatregelen gericht op uitstel van betaling van belastingen en het aanvragen van werktijdverkorting biedt dit ondernemers direct de mogelijkheid om de uitgaven te beperken en te besteden aan de continuiteit van de onderneming. Het lijkt erop dat de banken dit uitstel op verschillende wijze implementeren. Wij verwijzen u dan ook naar de website van uw bank en/of uw contactpersoon van de bank.

Voor financieringen bij andere banken en/of boven de 2,5 miljoen euro kan het uiteraard ook noodzakelijk zijn om een betalingsregeling te treffen. Dit zal dan op individuele basis aangevraagd dienen te worden bij uw bank.

Hieronder vindt u de links voor het aanvragen van uitstel bij uw bank en/of de meest recente informatie:

https://www.rabobank.nl/bedrijven/zakelijk-financieren/uitstel-aflossingsverplichtingen/

https://www.ing.nl/zakelijk/financieren/jouw-financiering/je-financiering-aanpassen/vragen_antwoorden_zakelijk_krediet_corona.html

https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/coronavirus/uitstel-van-rente-en-aflossingen.html

https://www.triodos.nl/covid-19

Volksbank, neem contact op met uw regiokantoor of contactpersoon.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder