Uw business sturen op basis van cijfers

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder.

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats.

Het STAP-budget is bedoeld voor scholing en ontwikkeling van werkenden of werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Dit kan inhouden: het volgen van cursus(sen), training(en) of het volgen van een opleiding. 

Doordat werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt nu de mogelijkheid krijgen om zich door te ontwikkelen, zullen er meer kansen op de arbeidsmarkt voor hen zijn. 

Het budget bedraagt per persoon maximaal €1000,- per jaar en helpt bijdragen aan een positieve stimulering op de arbeidsmarkt. Dit budget kan worden aangevraagd bij het UWV. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Terug naar overzicht

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Geschreven op 23 Mei 2022

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 17

Geschreven op 19 Mei 2022

Afgelopen week is er een uitspraak gedaan dat bij verhuur van een deel van de eigen woning ook de verhuur inkomsten belast zijn. Ook is er een uitspraak gedaan dat een gemeente moet waarschuwen dat de e-mailnotificatie nog niet is geactiveerd.

Lees verder