Uw business sturen op basis van cijfers

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder.

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats.

Het STAP-budget is bedoeld voor scholing en ontwikkeling van werkenden of werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Dit kan inhouden: het volgen van cursus(sen), training(en) of het volgen van een opleiding. 

Doordat werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt nu de mogelijkheid krijgen om zich door te ontwikkelen, zullen er meer kansen op de arbeidsmarkt voor hen zijn. 

Het budget bedraagt per persoon maximaal €1000,- per jaar en helpt bijdragen aan een positieve stimulering op de arbeidsmarkt. Dit budget kan worden aangevraagd bij het UWV. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Terug naar overzicht

Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie ingediend

Geschreven op 03 Okt 2022

Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft het wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel heeft betrekking op de ontbinding op eigen initiatief van rechtspersonen zonder baten, in de praktijk ook ‘turboliquidatie’ genoemd.

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 33

Geschreven op 29 Sept 2022

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat er een onvoorwaardelijke celstraf wordt opgelegd voor grootschalige fraude met kinderopvangtoeslagen.

Lees verder