Uw business sturen op basis van cijfers

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder.

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats.

Het STAP-budget is bedoeld voor scholing en ontwikkeling van werkenden of werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Dit kan inhouden: het volgen van cursus(sen), training(en) of het volgen van een opleiding. 

Doordat werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt nu de mogelijkheid krijgen om zich door te ontwikkelen, zullen er meer kansen op de arbeidsmarkt voor hen zijn. 

Het budget bedraagt per persoon maximaal €1000,- per jaar en helpt bijdragen aan een positieve stimulering op de arbeidsmarkt. Dit budget kan worden aangevraagd bij het UWV. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Terug naar overzicht

Fiscale maatregelen Hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, NSC en BBB

Geschreven op 21 Mei 2024

De informateurs Dijkgraaf en Van Zwol hebben met de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB de besprekingen over het hoofdlijnenakkoord afgerond. Met het hoofdlijnenakkoord zijn afspraken gemaakt over de financiƫn van de rijksbegroting.

Lees verder

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Geschreven op 01 Mei 2024

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Lees verder