Uw business sturen op basis van cijfers

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats. Wilt u hier meer over weten, lees dan verder.

Belastingaftrek voor scholing wordt vervangen door het STAP-budget

De belastingaftrek voor scholing is afgelopen jaar afgeschaft, maar op 1 maart 2022 komt hier het zogenoemde STAP-budget voor in de plaats.

Het STAP-budget is bedoeld voor scholing en ontwikkeling van werkenden of werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Dit kan inhouden: het volgen van cursus(sen), training(en) of het volgen van een opleiding. 

Doordat werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt nu de mogelijkheid krijgen om zich door te ontwikkelen, zullen er meer kansen op de arbeidsmarkt voor hen zijn. 

Het budget bedraagt per persoon maximaal €1000,- per jaar en helpt bijdragen aan een positieve stimulering op de arbeidsmarkt. Dit budget kan worden aangevraagd bij het UWV. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Rijksoverheid.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder