Uw business sturen op basis van cijfers

bijzonder uitstel van betaling door de belastingdienst

Wanneer u in de problemen bent gekomen door de coronacrisis kunt u uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffing.  Met een schriftelijk verzoek krijgt u automatisch voor drie maanden uitstel.  U kunt dit verzoek het beste doen na ontvangst van de naheffingsaanslag, dan gaat de termijn van drie maanden lopen. Deze naheffingsaanslag ontvangt u enkele weken nadat de reguliere betaaltermijn is verstreken. U hoeft zich geen zorgen te maken over boetes want die worden niet opgelegd dan wel kwijtgescholden. Wij verzoeken u de naheffingsaanslagen meteen aan ons door te sturen zodra u deze heeft ontvangen.

Het is ook mogelijk om voor een langere periode uitstel aan te vragen. De belastingdienst zal u dan verzoeken om aanvullende financiële informatie aan te leveren die eventueel voorzien moet worden van een verklaring van een derde deskundige.

Via onderstaande link komt u direct op de website van de belastingdienst waar de mee recente informatie wordt bijgehouden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen

 

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder