Uw business sturen op basis van cijfers

bijzonder uitstel van betaling door de belastingdienst

Wanneer u in de problemen bent gekomen door de coronacrisis kunt u uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffing.  Met een schriftelijk verzoek krijgt u automatisch voor drie maanden uitstel.  U kunt dit verzoek het beste doen na ontvangst van de naheffingsaanslag, dan gaat de termijn van drie maanden lopen. Deze naheffingsaanslag ontvangt u enkele weken nadat de reguliere betaaltermijn is verstreken. U hoeft zich geen zorgen te maken over boetes want die worden niet opgelegd dan wel kwijtgescholden. Wij verzoeken u de naheffingsaanslagen meteen aan ons door te sturen zodra u deze heeft ontvangen.

Het is ook mogelijk om voor een langere periode uitstel aan te vragen. De belastingdienst zal u dan verzoeken om aanvullende financiële informatie aan te leveren die eventueel voorzien moet worden van een verklaring van een derde deskundige.

Via onderstaande link komt u direct op de website van de belastingdienst waar de mee recente informatie wordt bijgehouden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen

 

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder