Uw business sturen op basis van cijfers

bijzonder uitstel van betaling door de belastingdienst

Wanneer u in de problemen bent gekomen door de coronacrisis kunt u uitstel van betaling aanvragen voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonheffing.  Met een schriftelijk verzoek krijgt u automatisch voor drie maanden uitstel.  U kunt dit verzoek het beste doen na ontvangst van de naheffingsaanslag, dan gaat de termijn van drie maanden lopen. Deze naheffingsaanslag ontvangt u enkele weken nadat de reguliere betaaltermijn is verstreken. U hoeft zich geen zorgen te maken over boetes want die worden niet opgelegd dan wel kwijtgescholden. Wij verzoeken u de naheffingsaanslagen meteen aan ons door te sturen zodra u deze heeft ontvangen.

Het is ook mogelijk om voor een langere periode uitstel aan te vragen. De belastingdienst zal u dan verzoeken om aanvullende financiële informatie aan te leveren die eventueel voorzien moet worden van een verklaring van een derde deskundige.

Via onderstaande link komt u direct op de website van de belastingdienst waar de mee recente informatie wordt bijgehouden.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen

 

Terug naar overzicht

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers bekend gemaakt

Geschreven op 28 Mrt 2020

Het kabinet heeft de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) vrijdag 27 maart 2020 bekend gemaakt.

Lees verder

Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen

Geschreven op 28 Mrt 2020

Vrijdag 27 maart 2020 is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) geopend. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Lees verder