Uw business sturen op basis van cijfers

Column: opvallende uitspraken week 32

Hof ’s-Hertogenbosch oordeelt dat de gemeente het vertrouwensbeginsel niet schendt met het matrixbord op de A2 met vermelding gratis P+R Eindhoven-Zuid. Dat het bord slecht leesbaar zou zijn bij avondschemering en hoge snelheden, maakt dit niet anders.

X parkeert zijn auto in Eindhoven, maar koopt geen parkeerkaartje. X weet dat in het centrum normaal gesproken sprake is van betaald parkeren. X vindt echter dat hij die dag geen kaartje hoeft te kopen vanwege ‘de ruis’ die het matrixbord op de A2 hem geeft. Het matrixbord vermeldt dat er een gratis P+R is in Eindhoven Zuid. Bij een hoge snelheid en avondschemering kan het bord lastiger leesbaar zijn volgens X. 

Hof ’s-Hertogenbosch oordeelt dat het in deze zaak gaat om de vraag of X kon vertrouwen op de vermelding op het matrixbord dat in het centrum geen parkeerbelasting verschuldigd is. Een onjuiste lezing van het matrixbord komt in de regel voor rekening van degene die de tekst onjuist leest, tenzij de foute lezing voor rekening van de overheid moet komen. Hiervan is geen sprake. Immers de tekst is voldoende duidelijk. Daarnaast komen argumenten zoals hoge snelheid en avondschemering niet voor rekening van de overheid. X moest nader onderzoek doen in de straat waar hij parkeerde. Het beroep op het vertrouwensbeginsel faalt.

Terug naar overzicht

Fiscale maatregelen Hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, NSC en BBB

Geschreven op 21 Mei 2024

De informateurs Dijkgraaf en Van Zwol hebben met de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB de besprekingen over het hoofdlijnenakkoord afgerond. Met het hoofdlijnenakkoord zijn afspraken gemaakt over de financiƫn van de rijksbegroting.

Lees verder

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Geschreven op 01 Mei 2024

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Lees verder