Uw business sturen op basis van cijfers

Column: opvallende uitspraken week 42

of 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat de inspecteur de IB-correctie terecht baseert op een afgeluisterd telefoongesprek tussen X en zijn zoon. Er is geen aanleiding delen daarvan buiten beschouwing te laten, omdat die voor X achteraf onwelgevallig zouden zijn.

X verblijft vanaf 2007 in detentie voor de handel en uitvoer van cocaïne. Tot 2013 verblijft hij in een Zwitserse en vanaf 2014 in een Nederlandse gevangenis. In 2013 krijgt X een uitkering van de Sociale Dienst en vanaf dat jaar loopt een witwasonderzoek tegen X en zijn zoon. Hieruit blijkt dat de meerderjarige zoon een duur chalet en diverse personenauto’s op zijn naam heeft staan. In geschil is de € 75.000 correctie van 2013 bij X in de IB-sfeer. Dat bedrag is gebaseerd op bedragen die X noemt tijdens een afgetapt telefoongesprek. X is inmiddels strafrechtelijk veroordeeld voor andere drugsdelicten en witwassen. Volgens Rechtbank Zeeland-West-Brabant had X veel te weinig legale inkomsten om de uitgaven voor de zoon te verklaren. X gaat in hoger beroep. 

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur de correctie terecht baseert op een afgeluisterd telefoongesprek tussen X en zijn zoon. Er is geen aanleiding delen daarvan buiten beschouwing te laten, omdat die voor X achteraf onwelgevallig zouden zijn. Bovendien is de correctie door de inspecteur voldoende met stukken onderbouwd. Het beroep van X is ongegrond.

Terug naar overzicht

Aangenomen moties Belastingplan 2025

Geschreven op 26 Nov 2024

De Tweede Kamer heeft op 14 november 2024 de volgende moties aangenomen die zijn ingediend bij de behandeling van het pakket Belastingplan 2025.

Lees verder

Kabinet streeft naar invoering nieuw kinderopvangstelsel per 1 januari 2027

Geschreven op 19 Nov 2024

Het nieuwe financieringsstelsel kinderopvang moet eenvoudiger zijn dan het huidige stelsel en de betaalbaarheid van kinderopvang voor ouders verbeteren. Deze doelen staan in de hoofdlijnenbrief ‘Nieuw financieringsstelsel kinderopvang: aan de slag!’ die door staatssecretaris Nobel van Participatie en Integratie naar de Tweede Kamer is gestuurd. De hoofdlijnenbrief dient als beleidsmatige basis voor het wetstraject. 

Lees verder