Uw business sturen op basis van cijfers

Column: opvallende uitspraken week 42

of 's-Hertogenbosch oordeelt in hoger beroep dat de inspecteur de IB-correctie terecht baseert op een afgeluisterd telefoongesprek tussen X en zijn zoon. Er is geen aanleiding delen daarvan buiten beschouwing te laten, omdat die voor X achteraf onwelgevallig zouden zijn.

X verblijft vanaf 2007 in detentie voor de handel en uitvoer van cocaïne. Tot 2013 verblijft hij in een Zwitserse en vanaf 2014 in een Nederlandse gevangenis. In 2013 krijgt X een uitkering van de Sociale Dienst en vanaf dat jaar loopt een witwasonderzoek tegen X en zijn zoon. Hieruit blijkt dat de meerderjarige zoon een duur chalet en diverse personenauto’s op zijn naam heeft staan. In geschil is de € 75.000 correctie van 2013 bij X in de IB-sfeer. Dat bedrag is gebaseerd op bedragen die X noemt tijdens een afgetapt telefoongesprek. X is inmiddels strafrechtelijk veroordeeld voor andere drugsdelicten en witwassen. Volgens Rechtbank Zeeland-West-Brabant had X veel te weinig legale inkomsten om de uitgaven voor de zoon te verklaren. X gaat in hoger beroep. 

Hof 's-Hertogenbosch oordeelt dat de inspecteur de correctie terecht baseert op een afgeluisterd telefoongesprek tussen X en zijn zoon. Er is geen aanleiding delen daarvan buiten beschouwing te laten, omdat die voor X achteraf onwelgevallig zouden zijn. Bovendien is de correctie door de inspecteur voldoende met stukken onderbouwd. Het beroep van X is ongegrond.

Terug naar overzicht

Fiscale maatregelen Hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, NSC en BBB

Geschreven op 21 Mei 2024

De informateurs Dijkgraaf en Van Zwol hebben met de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB de besprekingen over het hoofdlijnenakkoord afgerond. Met het hoofdlijnenakkoord zijn afspraken gemaakt over de financiƫn van de rijksbegroting.

Lees verder

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Geschreven op 01 Mei 2024

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Lees verder