Uw business sturen op basis van cijfers

Coulance na storing IT-systeem Belastingdienst, Douane en Toeslagen

Burgers en bedrijven die last hebben gehad van de storing van het IT-systeem van de Belastingdienst, Douane en Toeslagen, en daardoor niet tijdig aan hun verplichtingen kunnen voldoen, kunnen rekenen op een coulante houding. Ook kunnen zij via de website van de Belastingdienst een terugbelverzoek indienen.

Dat schrijft staatssecretaris Van Rij van Financiën aan de Tweede Kamer. Op vrijdag 11 november 2022 heeft een migratie plaatsgevonden van een generiek IT-systeem van de Belastingdienst. De migratie is vastgelopen, waardoor migratie niet in het weekend van 12 en 13 november 2022 is afgerond. Door het vastlopen van de migratie is een storing in het IT-systeem ontstaan. Onder andere de Belastingtelefoon (inclusief Toeslagen) en de Douanetelefoon waren hierdoor niet bereikbaar. Sinds woensdag 16 november 2022 is de storting verholpen en zijn de Belastingtelefoon (inclusief Toeslagen) en Douanetelefoon weer operationeel en bereikbaar.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder