Uw business sturen op basis van cijfers

Gemengde kosten

Gemengde kosten

Kosten van voedsel, drank en genotmiddelen, representatiekosten, kosten van congressen, seminars, symposia, studiereizen e.d. worden ‘gemengde kosten’ genoemd. Deze kosten leveren immers ook een privévoordeel op, dat belast is. Tot een bedrag van €4.700 zijn deze gemengde kosten niet aftrekbaar in de IB. Het eventueel meerdere is dat wel. Als alternatief mag u er ook voor kiezen standaard 80% af te trekken. In de Vpb geldt dezelfde drempel van €4.700 of als dat meer is 0,4% van het belastbaar loon van alle werknemers van uw bv. Het alternatief hier is standaard 73,5% van de gemengde kosten.

Terug naar overzicht

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Geschreven op 23 Mei 2022

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 17

Geschreven op 19 Mei 2022

Afgelopen week is er een uitspraak gedaan dat bij verhuur van een deel van de eigen woning ook de verhuur inkomsten belast zijn. Ook is er een uitspraak gedaan dat een gemeente moet waarschuwen dat de e-mailnotificatie nog niet is geactiveerd.

Lees verder