Uw business sturen op basis van cijfers

Inschrijving UBO-register

Het Nederlandse UBO-register, onderdeel van het Handelsregister van de KvK, is op 27 september 2020 geopend. Het UBO-Register geeft een transparant beeld over organisaties en helpt mee aan het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor witwaspraktijken. 

Als u al bent ingeschreven, ontving u daarover bericht en heeft u tot uiterlijk 26 maart 2022 de tijd (en de wettelijk plicht!) om de uiteindelijk belanghebbenden (UBO) binnen uw organisatie in te schrijven. Dit kan online, op papier of via de notaris. Nieuwe inschrijvers moeten direct een UBO opgeven. Let op, als u dit niet ingevuld heeft voor 27 maart aanstaande, wordt het gezien als een economisch delict, hiervoor kunt u een boete krijgen. Ga nu naar www.kvk.nl/ubo om u in te schrijven.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 19 2023

Geschreven op 02 Jun 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat er geen blijvende waardevermindering voor een auto is na schadeherstel.

Lees verder

Eigen woning gaat niet naar box 3

Geschreven op 31 Mei 2023

Gelet op de ontwikkeling van box 3 naar een nieuw stelsel van werkelijk rendement, waarbij de wijze waarop onroerend goed – niet zijnde de eigen woning – wordt belast, nog niet is uitgekristalliseerd, is het beleidsmatig niet logisch om de eigenwoningregeling hierin mee te nemen. Lees voor meer informatie verder.

Lees verder