Uw business sturen op basis van cijfers

INVESTEER OP TIJD!

Verlaging Energie-Investeringsaftrek naar 45%

De Energie-Investeringsaftrek (EIA) gaat naar verwachting met ingang van 2019 omlaag van 54,5% naar 45%. Dit is een fors lagere aftrek. Het lagere percentage zal volgens het kabinet ondernemers nog steeds voldoende stimuleren om energiezuinig te investeren.

Met de verlaging in het verschiet is het dus voordeliger om eventuele energie zuinige investeringen nog in 2018 te laten plaatsvinden.

Een aanvraag moet tijdig worden gemeld. Dit is 3 maanden nadat de verplichting is aangegaan en kan worden gedaan bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).  Op de site van de RVO is een ‘energielijst’ beschikbaar, hier staat welke bedrijfsmiddelen eronder de EIA vallen.

De EIA is bedoelt voor bedrijfsmiddelen die ten minste € 2.500 kosten. Het bovengenoemde percentage van de aanschafprijs kan van de winst worden afgetrokken (buiten de normale afschrijvingskosten). De EIA is bedoelt om ondernemingen in duurzame energie te laten investeren.

Terug naar overzicht

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers bekend gemaakt

Geschreven op 28 Mrt 2020

Het kabinet heeft de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) vrijdag 27 maart 2020 bekend gemaakt.

Lees verder

Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen

Geschreven op 28 Mrt 2020

Vrijdag 27 maart 2020 is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) geopend. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Lees verder