Uw business sturen op basis van cijfers

INVESTEER OP TIJD!

Verlaging Energie-Investeringsaftrek naar 45%

De Energie-Investeringsaftrek (EIA) gaat naar verwachting met ingang van 2019 omlaag van 54,5% naar 45%. Dit is een fors lagere aftrek. Het lagere percentage zal volgens het kabinet ondernemers nog steeds voldoende stimuleren om energiezuinig te investeren.

Met de verlaging in het verschiet is het dus voordeliger om eventuele energie zuinige investeringen nog in 2018 te laten plaatsvinden.

Een aanvraag moet tijdig worden gemeld. Dit is 3 maanden nadat de verplichting is aangegaan en kan worden gedaan bij de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO).  Op de site van de RVO is een ‘energielijst’ beschikbaar, hier staat welke bedrijfsmiddelen eronder de EIA vallen.

De EIA is bedoelt voor bedrijfsmiddelen die ten minste € 2.500 kosten. Het bovengenoemde percentage van de aanschafprijs kan van de winst worden afgetrokken (buiten de normale afschrijvingskosten). De EIA is bedoelt om ondernemingen in duurzame energie te laten investeren.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder