Uw business sturen op basis van cijfers

Investeringsaftrek

 

Benut de KIA...

Kijk tijdig naar uw investeringen dit jaar. Als u tussen € 2.400 en € 328.721 investeerde in bedrijfsmiddelen, kunt u de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) toepassen. Als u het maximum nadert of al passeerde, kunt u een volgende investering beter naar 2022 tillen. En ook dit: het KIA-percentage daalt naarmate u meer investeert. Als u al meer dan € 109.574 investeerde, is uitstel van een volgende investering naar 2022 waarschijnlijk voordeliger.

...Bekijk de MIA

Het kabinet verhoogt de drie percentages van de Milieuinvesterings- aftrek (MIA) van resp. 13,5%, 27% en 36% in 2021 naar 27%, 36% en 45% in 2022. Het kan dus voordeliger zijn milieu-investeringen naar het nieuwe jaar te tillen. Op de Milieulijst staat welk percentage geldt voor welk bedrijfsmiddel.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder