Uw business sturen op basis van cijfers

Kleine ondernemers regeling (KOR) wordt aangepast

Als u als BTW-ondernemer op dit moment niet minder dan € 1.883 aan BTW bent verschuldigd heeft u recht op belastingvermindering, mits u een zelfstandige IB-ondernemer bent. Dit is de zogenaamde kleine ondernemers regeling, ofwel de KOR. Het kabinet is voornemens deze KOR per 1 januari 2020 aan te passen. Zo zal de KOR van toepassing worden voor alle ondernemers ongeacht de rechtsvorm. Dus bv’s, stichtingen en verenigingen zullen ook in aanmerking komen. Daarnaast zal de BTW-drempel worden vervangen door een omzetdrempel. Naar verwachting zal deze omzetdrempel € 17.500 per jaar bedragen. Blijft u binnen deze omzetgrens, dan hoeft u geen BTW-aangifte te doen en heeft u minder administratieve verplichtingen, zoals het bijhouden van een BTW-boekhouding. Deze regeling is met name gunstig voor als u bijvoorbeeld alleen ondernemer bent voor de exploitatie van zonnepanelen of een vakantiehuisje.

Let wel op! Er zijn ook nadelen verbonden aan de KOR. Als u meer BTW kunt aftrekken dan u moet afdragen, kunt u het negatieve saldo niet terugkrijgen. Met name als u van plan bent investeringen te doen, kan dit een nadelig effect hebben.

Terug naar overzicht

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers bekend gemaakt

Geschreven op 28 Mrt 2020

Het kabinet heeft de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) vrijdag 27 maart 2020 bekend gemaakt.

Lees verder

Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen

Geschreven op 28 Mrt 2020

Vrijdag 27 maart 2020 is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) geopend. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Lees verder