Uw business sturen op basis van cijfers

Middelingsregeling verdwijnt!

Als u door bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in verband met corona) een lager inkomen heeft ten opzichte van andere jaren, kunt u nu dit lagere inkomen compenseren met de jaren met een hoger inkomen. Dit is de zogenaamde middelingsregeling. Deze middeling kan over een tijdvak van drie achtereen gesloten jaren. Zodoende kan een belastingvoordeel worden behaald doordat uw hogere inkomen mogelijk tegen een hoger belastingtarief is belast. Door het “middelen” van uw inkomen kan dus een deel hiervan worden teruggevorderd. Volgens het coalitieakkoord gaat deze middelingsregeling verdwijnen. Het is dus raadzaam om een eventueel middelingsverzoek voor 31 december 2022 in te dienen.

Terug naar overzicht

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Geschreven op 23 Mei 2022

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 17

Geschreven op 19 Mei 2022

Afgelopen week is er een uitspraak gedaan dat bij verhuur van een deel van de eigen woning ook de verhuur inkomsten belast zijn. Ook is er een uitspraak gedaan dat een gemeente moet waarschuwen dat de e-mailnotificatie nog niet is geactiveerd.

Lees verder