Uw business sturen op basis van cijfers

Middelingsregeling verdwijnt!

Als u door bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld in verband met corona) een lager inkomen heeft ten opzichte van andere jaren, kunt u nu dit lagere inkomen compenseren met de jaren met een hoger inkomen. Dit is de zogenaamde middelingsregeling. Deze middeling kan over een tijdvak van drie achtereen gesloten jaren. Zodoende kan een belastingvoordeel worden behaald doordat uw hogere inkomen mogelijk tegen een hoger belastingtarief is belast. Door het “middelen” van uw inkomen kan dus een deel hiervan worden teruggevorderd. Volgens het coalitieakkoord gaat deze middelingsregeling verdwijnen. Het is dus raadzaam om een eventueel middelingsverzoek voor 31 december 2022 in te dienen.

Terug naar overzicht

Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie ingediend

Geschreven op 03 Okt 2022

Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft het wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel heeft betrekking op de ontbinding op eigen initiatief van rechtspersonen zonder baten, in de praktijk ook ‘turboliquidatie’ genoemd.

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 33

Geschreven op 29 Sept 2022

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat er een onvoorwaardelijke celstraf wordt opgelegd voor grootschalige fraude met kinderopvangtoeslagen.

Lees verder