Uw business sturen op basis van cijfers

Nieuw btw-tarief 9%

Hoogstwaarschijnlijk zal de aangekondigde btw verhoging van 6% naar 9% per 1 januari 2019 doorgevoerd worden. 


Waar moet u op letten?

Het verlaagde tarief is bijvoorbeeld van toepassing op voeding, boeken, diensten van kleermakers en kappers of het schilderen van woningen. Als u goederen levert of diensten verricht die onder dit btw-tarief vallen zult u zich op tijd moeten voorbereiden op deze verhoging. Denk aan prijzen in offertes en administratie of de kassa. De datum waarop het goed of de dienst geleverd wordt bepaalt het percentage. Levering eind december is 6% en levering vanaf 1 januari 2019 zal 9% zijn. Over vooruitbetalingen in 2018 mag nog 6% worden berekend, hier hoeft achteraf niet nog eens 3% berekend te worden. De belastingdienst heeft laten weten hier niet moeilijk over te gaan doen.

Terug naar overzicht

De bedragen en percentages zorgverzekeringswet 2024 zijn vastgesteld

Geschreven op 27 Nov 2023

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het maximum bijdrageloon en -inkomen voor de heffing van de inkomensafhankelijke bijdrage (IAB) voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de percentages IAB Zvw voor 2024 vastgesteld.

Lees verder

Column: Opvallende uitspraken week 47 2023

Geschreven op 24 Nov 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan er geen proceskostenvergoeding gegeven zal worden voor een processtuk vol met beledigende taal.

Lees verder