Uw business sturen op basis van cijfers

Onafhankelijke belangenbehartiger moet vertrouwen burger vergroten.

Een onafhankelijke partij die burgers en bedrijven (met name kleine zelfstandigen) bijstaat als het vertrouwen moet worden hersteld of als ze er niet uitkomen met de Belastingdienst en/of de Dienst Toeslagen is een van de mogelijke oplossingen om laagdrempelige onafhankelijke fiscale rechtshulp vorm te geven. De Staatssecretarissen van Financiën hebben de Tweede Kamer laten weten dat zij een kwartiermaker aanstellen die onderzoekt hoe deze onafhankelijke belangenhartiger kan worden ingericht.

Belangenbehartiging is één van de mogelijke taken voor de rechtshulp die genoemd is in de brief van 20 oktober 2022. Inmiddels is besloten dat ook voor de Dienst Toeslagen onderzocht wordt hoe de rechtshulp verbeterd kan worden. Een onafhankelijke belangenhartiger is dan de aanvulling op de reeds geïntensiveerde dienstverlening vanuit maatschappelijke organisaties en de Belastingdienst en Dienst Toeslagen. De uiteindelijke positionering van de belangenbehartiger is afhankelijk van hoe burgers en bedrijven die zijn vastgelopen het best verder geholpen kunnen worden bij het oplossen van hun problemen.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder