Uw business sturen op basis van cijfers

Onafhankelijke belangenbehartiger moet vertrouwen burger vergroten.

Een onafhankelijke partij die burgers en bedrijven (met name kleine zelfstandigen) bijstaat als het vertrouwen moet worden hersteld of als ze er niet uitkomen met de Belastingdienst en/of de Dienst Toeslagen is een van de mogelijke oplossingen om laagdrempelige onafhankelijke fiscale rechtshulp vorm te geven. De Staatssecretarissen van Financiën hebben de Tweede Kamer laten weten dat zij een kwartiermaker aanstellen die onderzoekt hoe deze onafhankelijke belangenhartiger kan worden ingericht.

Belangenbehartiging is één van de mogelijke taken voor de rechtshulp die genoemd is in de brief van 20 oktober 2022. Inmiddels is besloten dat ook voor de Dienst Toeslagen onderzocht wordt hoe de rechtshulp verbeterd kan worden. Een onafhankelijke belangenhartiger is dan de aanvulling op de reeds geïntensiveerde dienstverlening vanuit maatschappelijke organisaties en de Belastingdienst en Dienst Toeslagen. De uiteindelijke positionering van de belangenbehartiger is afhankelijk van hoe burgers en bedrijven die zijn vastgelopen het best verder geholpen kunnen worden bij het oplossen van hun problemen.

Terug naar overzicht

Fiscale maatregelen Hoofdlijnenakkoord PVV, VVD, NSC en BBB

Geschreven op 21 Mei 2024

De informateurs Dijkgraaf en Van Zwol hebben met de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB de besprekingen over het hoofdlijnenakkoord afgerond. Met het hoofdlijnenakkoord zijn afspraken gemaakt over de financiƫn van de rijksbegroting.

Lees verder

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Geschreven op 01 Mei 2024

Letselschade-uitkering is niet vrijgesteld van box 3-heffing.

Lees verder