Uw business sturen op basis van cijfers

Onbelaste thuiswerkvergoeding per 1 januari 2023 geïndexeerd naar € 2,13

De onbelaste thuiswerkvergoeding wordt naar verwachting per 1 januari 2023 geïndexeerd naar € 2,13 per dag. Dat antwoordt staatssecretaris Van Rij van Financiën op Kamervragen van het lid De Jong (D66) over de hoogte van de thuiswerkvergoeding.

In augustus 2021 heeft het Nibud in opdracht van het Ministerie van Financiën berekend dat de gemiddelde kosten om thuis te werken ongeveer € 2 per werkdag bedragen. In maart 2022 heeft het Nibud op eigen initiatief berekend dat de gemiddelde kosten om thuis te werken zijn gestegen naar € 3,05 per werkdag.

De onbelaste thuiswerkvergoeding wordt jaarlijks geïndexeerd aan de hand van de tabelcorrectiefactor. Hierdoor wordt rekening gehouden met de inflatie. Voor de onbelaste thuiswerkvergoeding vindt indexatie voor het eerst plaats per 1 januari 2023. De tabelcorrectiefactor komt naar verwachting uit op 1,063, waardoor de onbelaste vergoeding per 1 januari 2023 naar verwachting wordt verhoogd naar € 2,13.

Bij de periodieke evaluatie van de werkkostenregeling in 2023/2024 wordt bekeken of het forfait van de thuiswerkvergoeding nog strookt met de gemiddelde werkelijke kosten.

Terug naar overzicht

Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie ingediend

Geschreven op 03 Okt 2022

Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft het wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel heeft betrekking op de ontbinding op eigen initiatief van rechtspersonen zonder baten, in de praktijk ook ‘turboliquidatie’ genoemd.

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 33

Geschreven op 29 Sept 2022

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat er een onvoorwaardelijke celstraf wordt opgelegd voor grootschalige fraude met kinderopvangtoeslagen.

Lees verder