Uw business sturen op basis van cijfers

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers Tozo (uitvoering door gemeenten)

Zelfstandig ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen kunnen een beroep doen op extra tijdelijke ondersteuning. Deze ondersteuning loopt via de gemeenten waar de ondernemer woonachtig is. De regeling is nog niet uitgewerkt door de regering en de precieze voorwaarden zijn daarmee ook nog niet bekend. Maar in veel gemeenten kunt u zich hiervoor wel al aanmelden.

Wij raden u aan de website van uw gemeente te raadplegen en waar mogelijk al de aanmelding te doen. Dat bevordert de snelheid waarmee u aanmelding wordt behandeld. De gegevens die moeten worden aangeleverd verschillen, zo leert de ervaring, nogal per gemeente. Ook de werkwijze is per gemeente verschillend.

Als ondernemer dient u zich, met uw DIGID, persoonlijk aan te melden. Wij kunnen de aanvraag daarom niet voor u doen. Uiteraard kunnen wij u wel ondersteunen bij de aanvraag en/of het aanleveren van financiële gegevens.

De verwachting is dat vrijdag 27 maart de nadere voorwaarden voor de regeling bekend worden gemaakt door de regering. Dan zal ook duidelijk worden of de regeling openstaat voor directeur-grootaandeelhouders (DGA).

 

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder