Uw business sturen op basis van cijfers

Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandige Ondernemers Tozo (uitvoering door gemeenten)

Zelfstandig ondernemers die door de coronacrisis in financiële problemen zijn gekomen kunnen een beroep doen op extra tijdelijke ondersteuning. Deze ondersteuning loopt via de gemeenten waar de ondernemer woonachtig is. De regeling is nog niet uitgewerkt door de regering en de precieze voorwaarden zijn daarmee ook nog niet bekend. Maar in veel gemeenten kunt u zich hiervoor wel al aanmelden.

Wij raden u aan de website van uw gemeente te raadplegen en waar mogelijk al de aanmelding te doen. Dat bevordert de snelheid waarmee u aanmelding wordt behandeld. De gegevens die moeten worden aangeleverd verschillen, zo leert de ervaring, nogal per gemeente. Ook de werkwijze is per gemeente verschillend.

Als ondernemer dient u zich, met uw DIGID, persoonlijk aan te melden. Wij kunnen de aanvraag daarom niet voor u doen. Uiteraard kunnen wij u wel ondersteunen bij de aanvraag en/of het aanleveren van financiële gegevens.

De verwachting is dat vrijdag 27 maart de nadere voorwaarden voor de regeling bekend worden gemaakt door de regering. Dan zal ook duidelijk worden of de regeling openstaat voor directeur-grootaandeelhouders (DGA).

 

Terug naar overzicht

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers bekend gemaakt

Geschreven op 28 Mrt 2020

Het kabinet heeft de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) vrijdag 27 maart 2020 bekend gemaakt.

Lees verder

Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen

Geschreven op 28 Mrt 2020

Vrijdag 27 maart 2020 is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) geopend. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Lees verder