Uw business sturen op basis van cijfers

Overdrachtsbelasting wordt hoger voor beleggers

De overdrachtsbelasting voor niet-woningen en voor verkrijgingen door rechtspersonen en particulieren die de woning niet zelf langdurig gaan bewonen, gaat omhoog in 2023. Lees voor meer informatie verder.

Overdrachtsbelasting zal hoger worden voor beleggers

De overdrachtsbelasting voor niet-woningen en voor verkrijgingen door rechtspersonen en particulieren die de woning niet zelf langdurig gaan bewonen, gaat van 8 naar 9% in 2023. Niet-woningen zijn panden die niet of voor minder dan 70% voor woondoeleinden worden gebruikt. Voorbeelden zijn kantoren, winkels, bedrijfspanden, agrarische objecten en scholen. De koper die een woning wel voor langere tijd gaat bewonen, betaalt 2% overdrachtsbelasting.

Terug naar overzicht

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Geschreven op 23 Mei 2022

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 17

Geschreven op 19 Mei 2022

Afgelopen week is er een uitspraak gedaan dat bij verhuur van een deel van de eigen woning ook de verhuur inkomsten belast zijn. Ook is er een uitspraak gedaan dat een gemeente moet waarschuwen dat de e-mailnotificatie nog niet is geactiveerd.

Lees verder