Uw business sturen op basis van cijfers

Overdrachtsbelasting wordt hoger voor beleggers

De overdrachtsbelasting voor niet-woningen en voor verkrijgingen door rechtspersonen en particulieren die de woning niet zelf langdurig gaan bewonen, gaat omhoog in 2023. Lees voor meer informatie verder.

Overdrachtsbelasting zal hoger worden voor beleggers

De overdrachtsbelasting voor niet-woningen en voor verkrijgingen door rechtspersonen en particulieren die de woning niet zelf langdurig gaan bewonen, gaat van 8 naar 9% in 2023. Niet-woningen zijn panden die niet of voor minder dan 70% voor woondoeleinden worden gebruikt. Voorbeelden zijn kantoren, winkels, bedrijfspanden, agrarische objecten en scholen. De koper die een woning wel voor langere tijd gaat bewonen, betaalt 2% overdrachtsbelasting.

Terug naar overzicht

Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie ingediend

Geschreven op 03 Okt 2022

Minister Weerwind voor Rechtsbescherming heeft het wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie bij de Tweede Kamer ingediend. Dit wetsvoorstel heeft betrekking op de ontbinding op eigen initiatief van rechtspersonen zonder baten, in de praktijk ook ‘turboliquidatie’ genoemd.

Lees verder

Column: opvallende uitspraken week 33

Geschreven op 29 Sept 2022

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat er een onvoorwaardelijke celstraf wordt opgelegd voor grootschalige fraude met kinderopvangtoeslagen.

Lees verder