Uw business sturen op basis van cijfers

SPOOKFACTUREN, PAS OP!

Spookfacturen komen in veel verschillende soorten voor. Soms gaat het om kleine bedragen maar soms zit je ook aan een duur contract vast. Spookfacturen zijn facturen waarvoor geen goederen of diensten zijn ingekocht. Met name rond drukke periodes zoals bijvoorbeeld vakanties is de kans het grootst dat een dergelijke spookfactuur als echte factuur wordt aangemerkt en betaald. De spookfacturen gaan er steeds echter uitzien waardoor de kans groot is dat ze niet worden opgemerkt. Het devies is dan ook: BLIJF ALERT! Betaal de factuur niet als je het niet vertrouwd. Het blijkt dat wanneer er toch wordt betaald het lastig is om er weer vanaf te komen.

In 2016 is een wet in werking getreden die acquisitiefraude strafbaar stelt en die een betere bescherming biedt tegen oneerlijke handelspraktijken. Spookfacturen vallen onder acquisitiefraude. Bent u onverhoopt slachtoffer van fraude en misleiding dan kunt u aangifte doen bij de politie. Tevens kunt u terecht bij het meldpunt: Fraudehelpdesk.nl

Terug naar overzicht

Tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers bekend gemaakt

Geschreven op 28 Mrt 2020

Het kabinet heeft de tijdelijke noodregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) vrijdag 27 maart 2020 bekend gemaakt.

Lees verder

Ondernemers getroffen sectoren coronavirus kunnen tegemoetkoming aanvragen

Geschreven op 28 Mrt 2020

Vrijdag 27 maart 2020 is de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren Covid-19 (TOGS) geopend. Bedrijven ontvangen een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro om met name hun vaste lasten te kunnen betalen.

Lees verder