Uw business sturen op basis van cijfers

SPOOKFACTUREN, PAS OP!

Spookfacturen komen in veel verschillende soorten voor. Soms gaat het om kleine bedragen maar soms zit je ook aan een duur contract vast. Spookfacturen zijn facturen waarvoor geen goederen of diensten zijn ingekocht. Met name rond drukke periodes zoals bijvoorbeeld vakanties is de kans het grootst dat een dergelijke spookfactuur als echte factuur wordt aangemerkt en betaald. De spookfacturen gaan er steeds echter uitzien waardoor de kans groot is dat ze niet worden opgemerkt. Het devies is dan ook: BLIJF ALERT! Betaal de factuur niet als je het niet vertrouwd. Het blijkt dat wanneer er toch wordt betaald het lastig is om er weer vanaf te komen.

In 2016 is een wet in werking getreden die acquisitiefraude strafbaar stelt en die een betere bescherming biedt tegen oneerlijke handelspraktijken. Spookfacturen vallen onder acquisitiefraude. Bent u onverhoopt slachtoffer van fraude en misleiding dan kunt u aangifte doen bij de politie. Tevens kunt u terecht bij het meldpunt: Fraudehelpdesk.nl

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder