Uw business sturen op basis van cijfers

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Een motie van die strekking is op 5 april 2022 door de Tweede Kamer aangenomen. 

Handhaving zou alleen risicogebaseerd moeten plaatsvinden, gericht op significante risico’s voor witwassen of andere strafbare activiteiten. De uitspraak van het Hof van Justitie EU kan leiden tot noodzakelijke wetswijzigingen. De Kamer verzoekt de regering deze uitspraak onverkort op te volgen. 

Het merendeel van de UBO’s was op de deadline van 27 maart 2022 niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Bij ondernemers zijn zorgen over de privacy van gezins- en familieleden.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder