Uw business sturen op basis van cijfers

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Een motie van die strekking is op 5 april 2022 door de Tweede Kamer aangenomen. 

Handhaving zou alleen risicogebaseerd moeten plaatsvinden, gericht op significante risico’s voor witwassen of andere strafbare activiteiten. De uitspraak van het Hof van Justitie EU kan leiden tot noodzakelijke wetswijzigingen. De Kamer verzoekt de regering deze uitspraak onverkort op te volgen. 

Het merendeel van de UBO’s was op de deadline van 27 maart 2022 niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Bij ondernemers zijn zorgen over de privacy van gezins- en familieleden.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder