Uw business sturen op basis van cijfers

Tweede Kamer wil nu geen boetes of taakstraffen voor niet registreren in UBO-register

Het Hof van Justitie EU doet de komende maanden uitspraak over de publieke toegankelijkheid van gegevens in het UBO-register. De Tweede Kamer wil dat tot deze uitspraak geen boetes of taakstraffen worden opgelegd voor het niet naleven van de UBO-registratieplicht. 

Een motie van die strekking is op 5 april 2022 door de Tweede Kamer aangenomen. 

Handhaving zou alleen risicogebaseerd moeten plaatsvinden, gericht op significante risico’s voor witwassen of andere strafbare activiteiten. De uitspraak van het Hof van Justitie EU kan leiden tot noodzakelijke wetswijzigingen. De Kamer verzoekt de regering deze uitspraak onverkort op te volgen. 

Het merendeel van de UBO’s was op de deadline van 27 maart 2022 niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Bij ondernemers zijn zorgen over de privacy van gezins- en familieleden.

Terug naar overzicht

Column: opvallende uitspraken week 41

Geschreven op 24 Nov 2022

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat er geen recht is op VPB-vrijstelling voor professionele ondersteuners bij stoppen-met-rokenprogramma.

Lees verder

De tweede nota van wijzigingen bij de overbruggingswet box 3 is naar de tweede kamer gestuurd.

Geschreven op 21 Nov 2022

Staatssecretaris Van Rij van Financiƫn heeft de tweede nota van wijziging bij de Overbruggingswet box 3 (36204) naar de Tweede Kamer gestuurd. De bewindsman wil een massaalbezwaarplusprocedure toevoegen.

Lees verder