Uw business sturen op basis van cijfers

Vergoeding freelancer digitaal aanmelden

Wanneer u gebruik maakt van freelancers die niet in (fictieve) dienstbetrekking zijn en ook geen ondernemer zijn, moet u aan de belastingdienst doorgeven welke bedragen u aan die krachten heeft uitbetaald.

Deze IB47-melding kon u tot voorheen doen door een formulier met de benodigde gegevens naar de belastingdienst te sturen. Met ingang van 1 januari 2018 moet deze melding altijd digitaal gebeuren.

Ondernemers die hiermee te maken hebben moeten zich bij de belastingdienst aanmelden voor het doorgeven van de uitbetaalde bedragen aan derden. Aanmelden kan door het sturen van een email naar de belastingdienst (gegevensuitwisseling@belastingdienst.nl) met vermelding van het adres en telefoonnummer van uw onderneming.

De belastingdienst neemt vervolgens contact met u op voor uitleg over de wijze waarop de gegevens digitaal aangeleverd moeten worden.

U dient dit voor 1 februari, na het jaar waarin is uitbetaald, te regelen. De eerste digitale verwerking vind dus plaats over kalenderjaar 2017 met als deadline 1 februari 2018.

Terug naar overzicht

Column: Opvallende uitspraken week 39 2023

Geschreven op 29 Sept 2023

Afgelopen week is een uitspraak gedaan dat een professioneel mountainbiker loon geniet uit dienstbetrekking, geen winst uit onderneming.

Lees verder

Prinsjesdag 2023

Geschreven op 26 Sept 2023

Het kabinet heeft op Prinsjesdag haar plannen voor 2024 bekendgemaakt. Hieronder staan de belangrijkste gevolgen voor u als ondernemer. 

Lees verder