Uw business sturen op basis van cijfers

Verhoging eerste schijf vennootschapsbelasting

Het opstaptarief voor de vennootschapsbelasting blijft 15%, maar gaat in 2022 gelden tot een belastbaar bedrag van € 395.000, dit was in 2021 € 245.000. Het meerdere wordt belast met 25,8% was 25,0%.

Het verschil tussen beide tarieven is derhalve maar liefst 10,8%. Indien u verwacht op een winst uit te komen boven de € 395.000 is het te overwegen om de activiteiten op te splitsen en onder te brengen in meerdere vennootschappen. Tussen deze vennootschappen dient dan geen fiscale eenheid voor de vennootschapsbelasting te worden gevormd. Neem contact op met uw adviseur voor advies op maat.

Terug naar overzicht

Middelingsregeling verdwijnt!

Geschreven op 20 Jan 2022

Volgens het coalitieakkoord gaat de middelingsregeling per 2023 verdwijnen. Met behulp van deze middelingsregeling kunnen belastingplichtigen jaren met een hoger inkomen compenseren met jaren met een lager inkomen om zodoende een tarief voordeel te behalen. Deze belastingfaciliteit gaat dus verdwijnen, lees hier verder.

Lees verder

Column: opvallende uitspraken

Geschreven op 17 Jan 2022

Deze week besteden we aandacht aan de uitspraak van het College van Beroep waarbij de opvolger van een familiebedrijf alsnog een hogere TVL-subsidie vanwege COVID-19 krijgt toegekend. Daarnaast bespreken we een interessante uitspraak met betrekking tot het effect van de coronapandemie op de hoogte van de huurwaarde met peildatum 1 januari 2019.

Lees verder