Uw business sturen op basis van cijfers

Werkkostenregeling (WKR)

Heeft u de vrije ruimte al volledig benut voor uw werknemers? Wellicht heeft u nog wat ruimte over om belastingvrij een leuke kerstattentie voor uw werknemer aan te schaffen.

De tijdelijke (COVID-)verhoging van de vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) van 3% over de eerste € 400.000 loonsom en 1,18% over het meerdere loopt eind dit jaar af. Vanaf 2022 daalt het percentage van 3% weer naar 1,7%. Benut deze extra ruimte nog op tijd, een overschot mag u niet doorschuiven naar 2022!

Terug naar overzicht

Middelingsregeling verdwijnt!

Geschreven op 20 Jan 2022

Volgens het coalitieakkoord gaat de middelingsregeling per 2023 verdwijnen. Met behulp van deze middelingsregeling kunnen belastingplichtigen jaren met een hoger inkomen compenseren met jaren met een lager inkomen om zodoende een tarief voordeel te behalen. Deze belastingfaciliteit gaat dus verdwijnen, lees hier verder.

Lees verder

Column: opvallende uitspraken

Geschreven op 17 Jan 2022

Deze week besteden we aandacht aan de uitspraak van het College van Beroep waarbij de opvolger van een familiebedrijf alsnog een hogere TVL-subsidie vanwege COVID-19 krijgt toegekend. Daarnaast bespreken we een interessante uitspraak met betrekking tot het effect van de coronapandemie op de hoogte van de huurwaarde met peildatum 1 januari 2019.

Lees verder