Uw business sturen op basis van cijfers

Werkwijze versoepeling betalingsregeling corona-belastingschulden rond Prinsjesdag bekend

Rond Prinsjesdag 2022 wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de werkwijze ten aanzien van verzoeken van versoepeling en verlenging van de betalingsperiode voor corona-belastingschulden naar aanleiding van de aangenomen moties inzake de betalingsregeling.

Dat schrijft staatssecretaris Van Rij in de stand-van-zaken-brief Belastingdienst. In de brief komen verder onder andere de volgende zaken aan bod:

De pilot verkorte aangifte inkomstenbelasting was succesvol. De Belastingdienst gaat deze procedure met ingang van belastingjaar 2022 standaard aanbieden aan belastingplichtigen zonder fiscaal partner met een eenvoudige fiscale situatie.

Naar schatting 300 niet-fiscale en duale taken van de Belastingdienst zijn door EY in kaart gebracht. In ieder geval acht grote taken worden nader geanalyseerd op uitvoeringsdruk als perspectief om deze taken onder te brengen bij andere uitvoeringsorganisaties.

De staatssecretaris geeft een toelichting op het toekennen van de ANBI-status aan Scientology Kerk Amsterdam met als ingangsdatum 31 augustus 2012.

Ook gaat hij in op de uitspraak van de Hoge Raad van 3 juni 2022, nr. 20/03704, V-N 2022/25.10, over de houdbaarheid van een tot 1 januari 2022 geldende overgangsregeling in de BPM in geval van een wijziging van het tarief (art. 16a Wet BPM).

In het najaar van 2022 volgt een hoofdlijnenbrief over de mogelijke invulling van een onafhankelijke fiscale rechtshulp in Nederland en een brief over de invorderingsstrategieën van de Belastingdienst en Toeslagen.

Terug naar overzicht

Nederland heft over winst op basis van arm’s-lenghtbeginsel

Geschreven op 19 Mrt 2024

Nederland heft vennootschapsbelasting over dat deel van de winst van belastingplichtigen dat aan Nederland toerekenbaar is, aldus de Staatssecretaris van Financiën Van Rij, in reactie op Kamervragen.

Lees verder

Opvallende uitspraken: Kosten voor de opleiding fitnesstrainer zijn aftrekbaar als het beroep uiteindelijk niet wordt uitgeoefend..

Geschreven op 14 Mrt 2024

Hof Den Haag oordeelt, anders dan de rechtbank, dat de kosten van de opleiding Fitness Trainer 1 kwalificeren als aftrekbare scholingsuitgaven.  

Lees verder